Известие

Collapse
No announcement yet.

Интервенции по таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Вчера си поиграх да сваля крушката която не работи, значи то не се разгляба целия километраж ами крушките се сменят отзаде, така че неможах да видя как е направено да свети синио! Само видях че крушките са диоди, които са пилени за да не се получи светлина като точка а да е равномерно разпределена! Искам да попитам как се сменят крушките на парното при по новите модели с новия интериор? Цялата конзола ли трябва да се свали?
    Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Първоначално публикувано от Kamen
      Първоначално публикувано от Patsimir
      И на мен не ми свети същата крушка от скоро като паля колата. Но с лек удар отгоре по таблото светва
      Иначе като дам по рязко газ напоследък ми светва и премигва червения удивителен, който свети като съм на ръчна. Това с удивителния на някой случвало ли му се е?
      Долей спирачна течност.
      Мерси момчета - от спирачната течност беше
      Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!

Comment

Понеже трябваше да си купя крушка и вчера пголеднах че самите крушки са сини дидоди които са пилени отгоре обаче имат някакви трансфорамторчета и не става да се смени само дидода!

Comment

Първоначално публикувано от ultrashock
          имат някакви трансфорамторчета
          кво имат?
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ами незнам как се казвят, но са някви такива като малки батерийки(професионално обяснение) и сега за да успея да вържа диод трябва и тях да запоя което е мнооого трудна задча поне за мен, затова някой ако знае къде се продават лапички тип диоди за таблото нека сподели чемай си останах с една лампичка по малко

Comment

Купи си диод

Купи си същия диод аз ще ти го запоя на мястото на стария гледам че си от Надежда и аз съм от там.. А това не са трансформатори а са резистори да не гори диода. може и тои да е сдал багажа иначе диоди и резистори се продават в един безистен на женския пазар (по ясно немога да ти го обясня защото съм ходил веднъж и ме водиха). После драсни едно лично и ще ти го пипна с поялника.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Ами аз си купих сини диоди, пазя и резисторите, дай ми на ЛС някакъв телефон и ще ти звънна да се разберем нещо!

Comment

Airbag

Имам едно питане - някой знае ли защо ми свети червената светлина за възглавницата, значи забелязал съм че свети като е на место и ли в постоянна скорост. Изгасва при порязко ускоряване и при леко завъртян волан наляво. После пак светва. Значи не е кабелен проблем щот разглобих и прегледах всички кабели във волана. На лявата врата пише че минава некъв преглед за възглавниците и е минавало последно 2003. Четох в сайт на Volvo че имало датчици ама не ги знам къде са отпред - системата е SRS. Накрая ще се ядосам и ще я изключа таз светлинка...
                  Само този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...

Comment

Re: Airbag

Първоначално публикувано от sirius1980
                    Имам едно питане - някой знае ли защо ми свети червената светлина за възглавницата, значи забелязал съм че свети като е на место и ли в постоянна скорост. Изгасва при порязко ускоряване и при леко завъртян волан наляво. После пак светва. Значи не е кабелен проблем щот разглобих и прегледах всички кабели във волана. На лявата врата пише че минава некъв преглед за възглавниците и е минавало последно 2003. Четох в сайт на Volvo че имало датчици ама не ги знам къде са отпред - системата е SRS. Накрая ще се ядосам и ще я изключа таз светлинка...
                    Гледай хубаво и не изключвай светлинките,щот да не стане мазало...На един приятел му се отвориха еърбеците без удар в движение....за една бройка да се размаже....Та внимателно проучи проблема с това нещо, а датчиците ако не се лъжа са някъде в бронята или зад нея....
                    Alfa Romeo 146 ti

Comment

Май

Май датчика е в механизма на колана
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                      Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Re: Май

Първоначално публикувано от rtfm
                        Май датчика е в механизма на колана
                        Нали ако спре по рязко и ще се отвори еърбега бре и според мен трябва да е в бронята или зад нея
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А защо

А тогава защо коланите на колите с ербег са различни от останалите и след удара трябва да се сменя и колана зада заработи еърбега? И защо когато си сваляш предната броня за нещо няма датчици по нея или около нея? И до колкото знам при под 40 км/ч не гърми еърбега. е**х тия спирачки от 40+ км/ч до 0 да заковат за 20/30 см и да си счупиш предното стъкло с глава . И Еърбега не работи ако не си си сложил колан. На мен ми се струва възможно да е в механизма на колана.
                          Все пак нека Бобо се изкаже по въпроса компетентно. Че стана налучкване.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                          Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Не датчика е в колана, а в повечето системи с еърбег в колана има вграден патрон който изтегля колана назад и те залепя на седалката преди да се надуе еърбега - иначе ще ти счупи врата възглавницата.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius
                              Не датчика е в колана, а в повечето системи с еърбег в колана има вграден патрон който изтегля колана назад и те залепя на седалката преди да се надуе еърбега - иначе ще ти счупи врата възглавницата.
                              Ти говориш за SRS АЕРБЕГ А има и само АЕРБЕГ кадето такива патрони няма в коланите. Така, че търсенето нека продължи
                              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                              sigpic
                              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Между другото и аз нямам такава лампа за възглавници Къде я видяхте? Как изглежда?
                                ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                                sigpic
                                ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Working...
                                X